Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Footsteps

18 februari - 19 februari

82ND AIRBORNE “ALL AMERICAN” HISTORICAL AIRBORNE SOCIETY

IN THE FOOTSTEPS OF THE 82nd AIRBORNE DIVISION 39ste editie

Datum: 18 februari 2023
Vertrek: GORONNE om 09u30

De mars loopt in de voetsporen van het 508th Parachute Infantry Regiment van de 82nd Airborne Division U.S.

De mars brengt ons langs de dorpjes Arbrefontaine, La Chapelle, de heuvel van Thier-du-Mont, Odrimont en terug naar Goronne.
Deze mars van 17 km of 20 km wordt gehouden ter herdenking van de soldaten van de 82nd Airborne Division U.S. en leidt ons langs wegen en paden die genomen werden door de verschillende eenheden van de 82nd Airborne Division tijdens de Slag om de Ardennen. Wij volgen dit jaar in het bijzonder het spoor van het 508th Parachute Infantry Regiment. Aan de voet van de heuvel Thier-du-Mont bevindt zich het monument ter ere van het 508PIR, die daar één van hun zwaarste gevechten hebben geleverd bij het innemen van de heuvel. Tijdens de mars staat hier een ceremonie met kranslegging op het programma.

We stappen langs originele “Fox holes” uit WO II.
In La Chapelle wordt tegen de middag een rustplaats voorzien voor de lunchpauze waar de QM dienst van de 82nd Airborne “All AMERICAN” JEEP GROUP warme soep zal verdelen.
Het is tevens mogelijk om drank, hamburgers en hot-dogs te kopen aan de mobiele keuken.
Bij aankomst in Goronne wordt de traditionele warme wijn geschonken en alle deelnemers ontvangen een herinneringscertificaat.

Gegevens

Begin:
18 februari
Einde:
19 februari
Site:
http://www.inthefootstepsofthe82ndairbornedivision.be/

Locatie

GORONNE
Goronne
6690 Vielsalm, België
+ Google Maps